Здравейте,

Съжалявам, че не съм в състояние да Ви отговоря лично, но тъй като получавам достатъчно много подобна поща, заради която често ми се налага да забавям отговорите си и дори да пропускам важни писма, не мога да си го позволя.

Вашето писмо няма да получи отговор поради една от следните няколко причини:

  1. Написали сте писмото си на български език, но с латински букви и/или цифри, което може би е по-лесно за Вас, но никак не предразполага към лесно разчитане. Когато чета български текст най-бързо, лесно и без напрежение, това става ако е написан на кирилица. Нали се досещате, колко досадно би било да четете на кирилица английски текст например?
  2. Текст на български, написан с латиница (дори и да се спазват някакви условни правила), е напълно непонятен за чужденец, който чете български.
  3. Написали сте писмото си на кирилица в някакво кодиране, но Вашата пощенска програма е обявила друго кодиране и в резултат писмото Ви е нечетимо. Отгатването в какво кодиране сте го изпратили, може да е лесно, но е досадно, затова далеч по-подходящо е да настроите правилно веднъж завинаги пощенската си програма. (Или да заплатите на някого да го направи.)
  4. Писмото Ви съдържа само малки или само големи букви и никакви или тотално неправилни препинателни знаци. Нали не пишете телеграма?

Нека взаимно се уважаваме и ценим времето си!

(повече...)